top of page

CHATEAU MARILLAUX

À VENDRE

DSCF3112.jpeg

décrire l'objet

Kasteel (1870) van 950 m2 met gite voor 6 personen, zwembad (2019) en kapschuur, op een terrein van ruim 6,5 hectare. Ligging 12 km van de porseleinstad Limoges.


Begane grond : ruime hal voorzien van originele vloer, garderobe met origineel fonteintje en toegang tot was/droogruimte met schouw, gang welke toegang geeft tot bibliotheek, kleine salon, grote salon en eetkamer. Elk van deze vier ruimtes heeft zijn eigen open haard met unieke marmeren schouw. Een 'onzichtbare' deur in de lambrisering geeft toegang tot een toilet, twee bergruimtes en de deur naar de kelder. Deuren naar bibliotheek en eetkamer zijn voorzien van originele glas in lood ramen. 

Vanuit de eetkamer est de speelkamer (met marmeren schouw) bereikbaar en een ruimte welke vroeger werd gebruikt voor het drogen van fruit uit de boomgaard. Vanuit de eetkamer, via de 'blauwe bijkeuken', is er toegang naar de ruime keuken met houtkachel, Belling-fornuis (gas) en amerikaanse koelkast.

Vanuit de hal en via de statige bordestrap zijn de vijf gastenkamers te bereiken. Twee suites, bestaande uit twee slaapkamers met badkamer ertussen en drie kamers met eigen badkamer. Linnenkamer a rencontré les toilettes. Trap naar 2e verdieping.

Het kasteel beschikt over twee trappenhuizen waarvan de personeelstrap vanuit de keuken tot de zolder reikt.

Tweede verdieping : ruime overloop met toegang tot 10 slaapkamers, 1 linnenkamer met toegang tot de zolder, 1 ruimte met douche en wastafel, apart toilet. 

Ruime zolder met vier kleine kamers met dakvensters, toegang tot het dak via een daklicht.

De in 2020 volledig gerenoveerde gite (80 m2): keuken, veranda/eetkamer, huiskamer, badkamer, originele houten trap naar overloop en drie slaapkamers op de verdieping.

 

Omdat het kasteel tot 2019 in bezit is geweest van dezelfde familie zijn bijna alle originele details bewaard gebleven. Het gebouw heeft vijftien open haarden met marmeren schouwen. Eiken vloerdelen op de begine grond en eerste verdieping. Paneeldeuren met origineel hang en sluitwerk in het hele pand. Verre divers dans les ramen lood.

Het gebouw est voor driekwart onderkelderd.  De oliegestookte verwarmingsketel (2019) verwarmt de gastenkamers op de eerste  verdieping en vier van de slaapkamers op de tweede verdieping. De elektrische beddrading est voor ongeveer 50% aangepast.

 

Plattegronden (brochure zie)

 

Dernièrement généraliser les travaux :

- betonnen terras rond het zwembad, betegeld met antraciet kleurige tegels 50x50.

- aanleg van twee microstations tbv afvoer gebruikt voor kasteel en gite. De fosse septique van het chateau heeft voldoende capaciteit voor volledigeHôtelbezetting.

 

vraagprijs

795 000 k€

Deze prijs est inclusief meubelen, zwembad/terras meubilair, zitmaaier en zaken om de B&B te runnen zoals boekingssite, linnengoed, servies, wasmachines ed

 

Cordialement,

Château Marillaux

Martien Meiland et Erica Renkema

www.chateaumarillaux.com

bottom of page